• Kategorier

  • Arkiv från 5 maj 2005

  • Kalender

  • free counters
  • wordpress visitors
  • RSS samtid&framtid

    • Blinkarp lilla stjärna där. Del 8. måndag, 1 september, 2014
      Rapporten Blinkarp lilla stjärna där, del 1-7 (här följer del 8), har glädjande nog väckt uppmärksamhet i olika kretsar och det är vi – Edward Nordén, Gunnar Axén och jag – förstås glada över, särskilt om det leder till något mer än just ”uppmärksamhet”. Vi vill att människor som fullständigt okunnigt och blåögt pläderar för […] […]

Johan Hedin: ”Ofattbar dikeskörning av Sveriges Radio.” Jag håller med.

Jag hade också tänkt blogga om Sveriges Radios – Public Service – mycket märkliga rapportering om ”bostadssegregation”. Det är så märkligt att jag först inte trodde mina öron. Då såg jag att Johan Hedin bloggat om det hela och sagt det jag själv tycker under rubriken Ofattbar dikeskörning av Sveriges Radio. Bland annat:

Det är ekonomisk teori på den allra mest grundläggande nivå att priset styrs av utbud och efterfrågan. Anledningen till att det kostar mycket att köpa ett hus i Bromma är att det finns ett begränsat utbud av sådana och att väldigt många människor tycker att det verkar mysigt att bo där.

Hur anser då Sveriges Radio att de hus som finns i Bromma ska fördelas? Ska den som äger huset inte få sälja det till vem man vill? Ska den som är beredd att betala mest inte vara den som få köpa huset?

Vidare skriver Johan Hedin:

Alltså, jag har mycket svårt att se hur man kan missa det alldeles uppenbara faktum att det inte bara är ”rika” som vill flytta till fina hus. Alla vill göra det! Men det är bara folk som har råd som kan det.

Alltså: Det är främst folk som har råd, som köper fina bostäder. Chocking news…

Läs alltså hela hans text här!

Själv gör jag denna, aningen raljanta, reflektion:

Revelation of the year! Dela ut både Stora Journalistpriset och Guldspaden! SR Ekot: ”Sveriges välbärgade tycks söka sig till andra rika.” Stoppa pressarna! Herre Gud,vilken NYHET!! Tack och lov att mina 519 kr varje kvartal går till sådan här kvalificerad och revolutionerande rapportering! Höj gärna avgiften rejält om det innebär att vi får mer sådan här genomintelligent rapportering i Public Servivce!

Följ

Få meddelanden om nya inlägg via e-post.

Gör sällskap med 175 andra följare