• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Mutskräck

Går det inte lite för långt att antyda att justitieminister Thomas Bodström och infrastrukturminister Ulrika Messing skulle ha låtit sig mutas bara för att de tackade ja till en inbjudan till 40-årsjubileet i Kolmårdens djurpark? Verkar det inte lite hysteriskt att slå upp det som en nyhet (Aftonbladet den 10 maj, bl.a.) under rubriken: ”Thomas Bodström lät SJ stå för notan”?

Herre Du Milde, en resa till Kolmården och lite glass och hamburgare – är det något att uppröras så mycket över? Ministrar måste väl få tacka ja till sådana inbjudningar utan att journalister genast ska ringa Institutet mot mutor och försöka krama vatten ur en sten? Eller?

Nog är det väl värre, det som står på Institutet mot mutors (IMM) hemsida:

”Tänk på att när Du vill visa gästfrihet kan det vara bestickning och när Du låter Dig bjudas kan det vara en muta!”

Trots att intentionen är ”att visa gästfrihet” och inget annat, så ska man alltså tänka sig för eftersom det enligt svenskt sätt att se kan vara fråga om bestickning! Och inte får man tacka ja till en lunch eller en tripp till Kolmården heller för då kan man anses vara mutad.

Inte undra på att svenskar inte precis är ansedda som gästfria och generösa i internationella sammanhang! De måste först gå in på IMM:s hemsida eller ringa dess ordförande och fråga ifall det är okej att tacka ja till en lunch eller ta emot respektive ge bort en liten gåva vars värde understiger ett mycket lågt belopp som någon (vem?) har hittat på ska vara gränsen mellan normal generositet och vänlighet och bestickning eller muta.

Loosen up lite, svenskar!

Citera gärna men ange källa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: