• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Systembolagets intelligenta förhållningssätt

Den 4 maj lanserade Systembolaget sitt nya initiativ ”som ska bidra till ett intelligentare förhållningssätt till alkohol”. Ett ”intelligentare förhållningssätt”!? Och för att genomföra detta bildar Systembolaget ett nytt dotterbolag Alltså ett dotterbolag med precis motsatt mål som moderbolaget…

Moderbolaget ska sälja så mycket alkohol som möjligt, så dyrt det går med alla lågprisspritländer flåsande i nacken, och dra in så många skattekronor som möjligt till statskassan.

Dotterbolaget å sin sida ska ”skapa nytt fokus i alkoholfrågan genom att få fler människor att fundera över attityder och beteenden kring alkohol, något som på sikt ska bidra till att minska alkoholkonsumtionen och därigenom också alkoholskadorna”. Till detta flummeri ska moderbolaget avsätta 100 miljoner kronor!

I ett av Systembolagets pressmeddelanden står att det här initiativet ”ska höja svenskarnas IQ kring drickande.” Dr Phil skulle säga sitt sedvanliga: ”Daah!?” och jag undrar hur vi skattebetalare ska göra för att höja Systembolagets IQ så att de fattar att de inte ska syssla med motsatta verksamheter under samma hatt, och så att de inte slösar bort 100 miljoner som om pengarna var privata?

Citera gärna men ange källa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: