• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Brist på jobb ökar sjukskrivningar

Försäkringskassan rapporterar i dag att drygt 500.000 svenskar är förtidspensionerade och nästan 300.000 är sjukskrivna. Och konstaterar att det till stor del beror på den dåliga rörligheten på arbetsmarknaden. Da-ah!?

Har Försäkringskassan talat om detta för LO, andra fackliga organisationer och för regeringen? Det är ju de som så hårt vill reglera allt in i minsta detalj och kalla det ”trygghet”, och som inte fattar att det gör att folk inte vågar säga upp sig för att de är rädda att då inte komma in på ny arbetsplatser! Det blir alltså ”dålig rörlighet” på arbetsmarknaden när vissa sitter och häckar på fasta anställningar till döddagar medan andra hoppar runt på projektanställningar och vikariat eller – vilket Förskringskassan nu talar om – blir förtidspensionerade vid unga år eller går sjukskrivna av andra orsaker än sjukdom.

850.000 människor går alltså inte till något jobb varje dag! Tanken svindlar: det är ju nästan 10 procent av HELA Sveriges befolkning inklusive barn och gamla! Hur många procent av alla invånare i arbetsför ålder, säg mellan 20-67, det blir, vet jag inte men ganska många procent måste det ju vara.

Vidare sägs i rapporten att nära 60 procent av de sjukskrivna uppger att de skulle kunna arbeta minst deltid om de kunde påverka sin arbetssituation eller byta jobb. Jaha, men den orörliga arbetsmarknaden och alla stelbenta regler gör ju att folk blir ängsliga och otrygga! Effekten blir således den exakt motsatta mot vad facket och regeringen tror: ängsliga och otrygga människor är fångade i ett otidsenligt system och vågar inte lämna sina bon där de lyckats få in sina fötter.

Många blir också sjukskrivna onödigt länge, vilket ytterligare försvårar ett återinträde på arbetsmarknaden. Det medför mycket stora kostnader för samhället, skriver Försäkringskassan vidare. Dubbel-da-ah!

Jaha, och det här var ytterligare en myndighetsrapport som sysselsatt ett antal personer under förmodligen rätt lång tid. En rapport som nu läggs till handlingarna och snart samlar damm på någon hylla. Mer än så händer inte. Allt i enlighet med ”den svenska modellen”.

Citera gärna men ange källa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: