• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Människor som gör” – ett boktips

Tove Lifvendahl (Foto: Merit Wager)

För några veckor sedan kom Tove Lifvendahls nya bok "Människor som gör" ut på förlaget Wahlström & Widstrand. Den handlar om människor som engagerar sig i sina medmänniskor, som inte bara pratar och utreder utan som faktiskt gör och som skapar konkreta lösningar som ger resultat.

Boken handlar om engagerade människor som gör något men är också skriven av en person som själv är minst lika engagerad och som själv också gör massor. Och som är så långt ifrån en "politisk broiler" man kan tänka sig trots att hon både varit ordförande i MUF och nu sitter i Moderaternas partistyrelse. På Tove Lifvendhals hemsida kan man läsa lite om hennes brokiga bakgrund och mångsyssleri.

Även om jag själv är en av de tio "människor som gör" som Tove Lifvendahl valt att intervjua i sin bok, tvekar jag inte att – o-jantelagiskt – rekommendera den varmt. Den handlar ju också om nio andra, mycket olika och synnerligen intressanta personer som gör mycket olika saker, alla på sitt personliga sätt, och som alla bidrar med inspiration och bevis på att man kan om man vill. Och intervjuerna/berättelserna visar att alla inte behöver gå i flock eller vandra längs redan färdigupptrampade stigar.

"Människor som gör" beskrivs och finns att köpa på nätet bl.a. hos Bokus.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: