• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Jasse och Hanoi Bar

På lördag kväll samlades vi, ett femtiotal personer, till avskedsfest för vår vän och kollega Kai Jaskari, nyhetschef och reporter på finska nyheterna Uutiset på Sveriges Television. Han ska under en tid arbeta som korrespondent för finska media i Budapest i Ungern. Jasse, som han kallas, är en härlig människa med stor social kompetens och ett fantastiskt språköra som gör att han lär sig språk snabbt och med rätt uttal. Svenska lärde han sig utan att vi hann märka det, tyska, engelska och t.o.m. en del ryska klarar han galant. Dessutom svänger han sig gärn med fraser på alla möjliga och omöjliga språk som thailändska och gaeliska och… ja, och nu blir ungerska hans nästa språk.

I går kväll överraskade Jasse oss igen, som så många gånger förr: Han sjöng en smäktande balladliknande sång på vietnamesiska! Och det med mer än godkänt uttal. Det vet vi eftersom vi hade samlats på Hanoi Bar på Birger Jarlsgatan 121 och det fanns flera vietnameser på plats som kunde intyga det.

Som vanligt – och så typiskt Jasse – hade han blivit god vän med ägarna till den här restaurangen som ligger ganska långt från allfarvägen, alldeles i slutet av Birger Jarlsgatan, alldeles vid Norrtull, och gjort krogen till ett av sina stamställen. Nu hade han abonnerat restaurangen – som är ganska liten – och ordnat buffé för sina gäster: tunna ofriterade vårrullar med grönsaker och ris som doppades i stark sås, tofu, nudlar, ris, sallad, kyckling m.m. Stämningen blev fint finsk-vietnamesisk (med inslag av svenskt och tyskt m.m.) och finnarna sjöng, som vanligt, som de alltid gör när de kommer samman i lite större sällskap. Marjaana kan ju alla texter till alla sånger och Hannu var inte mycket sämre och när de ledde sången så föll alla andra in.

Jasse var i sitt esse, kvällen blev trevlig och maten var god. Den som blir nyfiken på vietnamesisk mat och kanske vill göra ett besök på Hanoi Bar, kan läsa DN:s krogkommissions recension av Hanoi Bar från den 30 mars 2005. Ni får dock tyvärr roa er utan Jasse och hans vänner…

Tilulii, Jasse, vi kommer att sakna dig jättemycket! Men när du kommer tillbaka så firar vi igen på Hanoi Bar!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: