• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs och hyreschocken!

Janne fick ett snabbt besked från stadsdelsförvaltningens direktör (se tidigare blogginlägg den 18 maj), som sa att han vidarebefordrat ansökan om serveringstillstånd för kaffe & mackor till någon som ska besvara den. Så nu väntar alla spänt på beslutet, sommaren inte bara står för dörren, den är ju redan här och åtminstone från den 1 juni borde serveringen kunna vara i full gång.

Men nu är det nya bekymmer på gång: stadsdelsförvaltningen har kommit med beskedet att hyran för den lilla plätten bakom kiosken i Vitabergsparken som Janne och Affe och Ingrid (Affes fru) och Ingela (deras dotter) också driver, ska höjas med ca 260 procent!!! Här kan man tala om chockhöjning! Det innebär slutet för den lilla serveringen, det finns ingen möjlighet – och det är heller inte rimligt – att det lilla familjeföretaget ska kunna (eller behöva!) punga ut med över 90.000 kronor för en plätt där folk slår sig ner en stund med en mugg kaffe eller en glass. Gamlingar från Katarina och Sofia brukar också sitta där och vila sina trötta ben, ofta utan att ens köpa något alls från kiosken…

Att stadsdelsförvaltningen nu kommer med ett så här vansinnigt påhitt är oacceptabelt och vi är många som kommer att protestera mot tilltaget – det måste helt enkelt stoppas! Annars driver stadsdelsförvaltningen ju det hela dithän, att kiosken står kvar men bröderna säger upp markbiten och tar bort sina plaststolar och -bord. Var ska då de gamla och trötta vila sina ben? Ska stadsdelsförvaltningen ställa dit egna bord och stolar, eller? Var ska då de som sitter där köpa sitt kaffe, sin läsk och sin glass? För om inte borden och stolarna hör ihop med kiosken så finns det väl någon regel som säger att då får man inte handla i bröderna Olssons kiosk och förtära det inköpta sittande där?

Det här är ju rena, rama Grönköping! Som invånare och skattebetalare i Katarina/Sofia har vi rätt att kräva att sunt förnuft ska råda och att människor som orkar och vågar starta och driva något eget uppmuntras och inte slås ner. Vi har rätt att kräva att de som på olika sätt företräder oss i beslutande organ i stadsdelen inte stjälper utan hjälper. Så att vi kan fortsätta att ha vår trivsamma "Söderanda" utan onödiga byråkratiska hinder och påhitt. Fortsättning följer med citat ur brevet "Nya avgifter för kiosker" – en fullständigt obeskrivlig skrivelse!

Citer gärna men ange källan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: