• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Att installera Mac OS X Tiger…

Hå hå ja ja! Att uppgradera sig till ett nytt system tar alltid mycket längre tid och är alltid mycket omständligare än man tror! Trots glada tillrop från programvaruleverantören, typ: ”bara 10 minuter så är du i gång!”.

Fullt så hurtigt uttrycker sig inte Apple om sitt nya systemprogram Mac OS X 10.4 Tiger, men inte tror man att det ska ta dagar att fixa allt när man sätter in DVD-skivan… Är man ensamföretagare så har man heller ingen som hjälper en, man kan inte ringa till datasupporten för det finns ingen datasupport eftersom det är ju är man själv som är ”firman”. Att hålla sig med datasupport tror jag inte att många enmansföretagare har råd med… Inte heller kan man låna en annan ”firmadator” ifall det skulle gå åt skogen med nyinstalleringen.

Det är väldigt nervöst under det halva eller hela dygn (eller mer) som man håller på och backupar, väntar på att allt ska sparas, verifieras och brännas, installera, läser installationsanvisningar etc. Man vet inte om man kommer att fixa det eller om man i stället kommer att stå där med en helt tom och obrukbar dator efter allt slit. Och, dessutom (och det allra värsta!): man kan ju inte jobba under tiden som allt detta pågår!

Men skam den som ger sig – det måste ju gå! Och sedan, när allt är klart, då känns det bra: ”Jag klarade det!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: