• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Tove & Tove

Jag har tidigare (den 13 maj) skrivit om en Tove vars intressanta och tankeväckande bok, "Människor som gör", bl.a. kan beställas på bokus.com för 170 kronor. Det är alltså Tove Lifvendahl som har skrivit den. Och när jag var ute och surfade på amazon.com häromsistens, så snubblade jag därute i cyberspace över hennes namne, en annan Tove, vars böcker om Muminfamiljen och alla de andra i Mumindalen till stor del formade mig och mitt sätt att se på världen och människorna: Tove Jansson!

På amazon.com (som det inte tycks gå att länka till men adressen är: http://www.amazon.com och sedan är det bara att skriva in "Tove Jansson" så kommer man till rätt sida), hamnade jag nämligen på en sida som presenterade Tove Janssons verk på engelska:

Moominvalley in November
tales from Moominvalley
Moominpappa at Sea
Moominpappa's Memoirs
m.fl.

Böckerna har fått högsta betyg, fem guldstjärnor i Customer's Review! Läsarna var lyriska i sina kommentarer och jag blev glad över att också barn i det Disneyfierade Amerika får ta del av berättelserna om de här underfundiga, melankoliska, charmiga varelserna som lever "liksom lite på känn". Berättelserna är absolut värda att läsas av föräldrar för barn över hela världen, av barn för föräldrar och av barn för sig själva. Och för föräldrar att läsa om igen. På svenska finns de bland annat på cdon.com och därefter söker man på "Tove Jansson". Mycket nöje!

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: