• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Brain damage

Sverige kommer inte att riskera någon brain drain i framtiden! Detta för att svenskarna kommer att stanna i Sverige eftersom de inte kommer att kunna konkurrera med människor från andra länder och ingen kommer att vilja ha dem.

Landets skol- och utbildningsväsende är så svagt och dåligt att de minimala kunskaper som eleverna inhämtar inte kommer att leda till annat än brain damage. I betydelsen ”förstörda hjärnor”.

Det pågår – och har länge pågått – ett ohyggligt slöseri med mänsklig kapacitet och förmåga. Unga får veta att ”det är ni själva som ska bestämma vad och hur och när ni vill lära er något och om ni överhuvudtaget vill lära er något”. Ingen ställer krav, ”alla” ska ju ha ”samma chanser”, alla ska få godkänt…

I en artikel på Expressens kultursida den 30 maj skriver professorn i spanska vid Lunds universitet, Inger Enkvist, om den skrämmande och i längden rent farliga utveckling inom svenskt skolväsende som lett till att studenter tror att de kan studera utan ansträngning. Inger Enkvist skriver att hon ”ser institutionerna förvandlas till serviceinrättningar för lata kunder”. Artikeln har den träffande rubriken ”Turistklass”.

Läs Inger Enkvists artikel och läs också inlägget här på bloggen den 22 maj under rubriken: ”Studentexamen – på riktig” som handlar om hur kunskap värderas i det östra grannlandet, Finland, som inte liksom Sverige har avskaffat studentexamen. Kraven för att få sin examen – och därmed rätten att bära den vita studentmössan – är höga och måste vara det. Annars förvandlas lärosätena till lekskolor och nationen till en dagisnation (som Sverige).

© denna blogg.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: