• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  maj 2005
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs och kiosken

Idag har Affe köpt och fraktat grus till serveringen vid kiosken intill Vitabergsparken. Jag var där och tittade tillsammans med Fredrick Federley, CUF:s pigga och intresserade ordförande, som också tog några bilder eftersom han råkade ha kameran med sig. Jag ska lägga ut bilder när han  skickar dem till mig.

Kiosken är 88 år gammal och står fortfarande där den alltid har stått, nu fint nymålad i gammelrosa. Plastmöblerna är utbytta mot gröna trämöbler som en släkting till någon på Skatteverket har tillverkat, nere i Småland. Och snart kommer blommorna på plats också, bara det blir lite, lite varmare. Det ser riktigt fint ut och trots regnet som strilar ner idag så går det lätt att föreställa sig hur skönt det blir att sitta där omringad av doftande syrenbuskar, när solen tittar fram igen.
Sofiakiosken
Den lilla torgvagnen står också där, på ett hörn av serveringsmarken. Den kan på sin höjd vara ca 1,5 meter bred och kanske 2,5-3 meter lång. Varför den skulle behöva rullas in varje kväll från sin plats på Nytorget är en gåta som vi nog ska lösa. Vissa kontakter har redan tagits för att börja nysta i vilka det är som bestämmer/hittar på regler och vilka befogenheter de egentligen har. När vi vet det ska vi ta ett samtal med dem om vad det är som ska gälla: att vi har en trivsam och levande stadsdel där folks kreativitet och företagaranda uppmuntras eller en stadsdel där stadsdelsförvaltningen gör vad den kan för att stoppa just detta.

Fortsättning på historien om Bröderna Olsson på Vickys Livs (och om kiosken) följer…

(Tidigare inlägg på bloggen den 18 och 23 maj).

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: