• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2005
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Karin Hübinette – programledare för Agenda!

Karin Hübinette
Foto: Merit Wager

Den 30 juni skrev någon i en av de stora kvällstidningarna att det är ”rena gubbkatastrofen” i TV i sommar. Han rabblade upp en massa män som leder allsångsprogram och snickeriprogram och underhållningsprogram och… Det stämmer säkert, trots att jag inte reflekterat över det. Inte stör de ”gubbarna” mig heller. Lika lite som det vare sig stör eller får mig att jubla att två kvinnor leder Sommardebatt från Umeå. Bara det är bra och kunnigt/roligt/händigt/sångkunnigt folk som passar för sina uppgifter så spelar det ingen roll för mig om programledarna är män eller kvinnor, unga eller gamla, svenskar eller något annat.

Men jag kom att tänka på att den 18 maj bloggade jag så här – och fortfarande står för, varför jag upprepar det jag skrev då:

Nu slutar Lars Adaktusson efter många Herrans år som programledare för Agenda. Allt har sin tid.

Om nu Agenda ska fortsätta sändas så behövs förstås en ny programledare. Nu är det ju inte precis så att det ordnas en folkomröstning i frågan, men om jag i egenskap av ”allmänheten” (en mikroskopisk del av den) får ha ett önskemål så är det: Karin Hübinette!

Jag har sett och hört henne sedan den tid då hon hetter Karin Pettersson och plötsligt liksom kom från ingenstans och började leda Kvällsöppet från Göteborg hette. Hon klarade sig bra redan då och har med åren i Uppdrag granskning och genom annat hon gjort vuxit till en stabil, kunnig och karismatisk tv-personlighet. Hon viker sig dessutom inte lätt: vill hon ha svar på en fråga så frågar hon tills hon får svar. Det är mycket bra. Det finns tyvärr alltför många som
inte gör det. Jag är övertygad om att hon skulle vara alldeles utmärkt som programledare i samhällsprogrammet Agenda. Faktiskt kan jag inte tänka mig någon annan som skulle passa bättre!

Hoppas att någon SVT-chef inser detta och att vi från nästa höst får se Karin Hübinette i Agenda varje söndag kväll!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: