• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  juli 2005
  M T O T F L S
   123
  45678910
  11121314151617
  18192021222324
  25262728293031
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs – valda citat ur protokoll

Här följer, i ingen särskild ordning alls, ett antal citat ur politikerprotokoll som rör Bröderna Olssons men också många andra småföretagares liv och utkomst. Man blir matt av att ta del av alla skriverier. Det är en ström av ord och meningar som är svår att orka och hinna tränga igenom när man har ont om tid och måste göra helt andra saker för att det ska komma in några pengar så man kan betala sina räkningar, äta och bo. Småföretagare har inte, som politiker, all tid i världen att sitta och tröska med formuleringar och leta efter paragrafer. De måste arbeta, försörja sig, betala (helst rimlig) skatt. De vill slippa onödiga och klåfingriga ingripanden som inte underlättar för dem, bara försvårar.

Citat:
"De regler och riktlinjer som används för upplåtelse av offentlig plats ska stämma med bakomliggande lagstiftning och spegla hur staden och stockholmarna vill att gaturummet ska användas."

Kommentar:
Egentligen kan man undra varför vi, någon, vem som helst överhuvudtaget ska betala för att nyttja "offentlig plats"?!

Citat:
"Avsikten med revideringen har varit att, eftersom avgifterna inte kontinuerligt indexregleras, rätta in avgiftssättningen i rådande prisnivå."

Kommentar:
Va??!!

Citat:
"Ett beräkningssystem utifrån de grunder som fastställs i lag (1954:259) om rätt för kommun att ta ut avgift för upplåtelse av offentlig plats m.m. är ett måste för att…"

Kommentar:
Det var det som ante mig! Kommunen måste inte alls ta ut några avgifter för att folk har en torgvagn eller korvkiosk eller några marknadsstånd på mark som ägs av oss alla! Det förvånar mig att inget politskt parti profilerat sig i den här frågan och slagit näven i bordet och sagt:

‘Vi ska inte ta ut några avgifter alls av våra kommuninnevånare som genom sitt arbete, sin närvaro i stadsbilden, bidrar både till inkomster för staden och till ett levande gaturum’.

Det parti som driver den frågan och som säger att "vi tar ut en rimlig avgift som täcker administrativa kostnader och så fördelar vi platserna allteftersom folk lämnar in ansökningar", det partiet ska jag rösta på! Det borde ju gå alldeles utmärkt att göra så. Varför har ingen lagt ett sådant människo- och företagarvänligt förslag hittills?

(Tidigare inlägg i serien om Bröderna Olsson: 16, 18, 23, 31 maj; 8, 12, 18, 21 och 26 juni)

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: