• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2005
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Kommentar från Migrationsverket

 © Merit Wager

 

Följande kommentar har inkommit från enhetschefen på Migrationsverkets förvar med anledning av det jag skrivit nedan om "Migrationsverkets handfallenhet…". Rätt ska vara rätt och även om jag inte "köper" den här förklaringen rakt av  så har alla som läser min blogg rätt att ta del av den och själva förhålla sig till den som de vill och kan:

 

"Angående T. Jag har läst vad du skrivit på din blogg. Jag har svårt att känna igen händelseförloppet i din beskrivning. Personalen var helt medvetna om situationen. De var inte avtrubbade eller försummliga. Däremot väldigt oroliga. Du kom in mitt i ett pågående arbete och dialog med T. Innan du kom (samma dag) hade personalen haft ett två timmar långt samtal med T givetvis med tolk. Detta samtal hade föregåtts att flera samtal under de knappt två dygn han varit på förvaret. Syftet med samtalen var att övertyga honom om att han skulle äta, dricka och ta sin medicin. Vid något tillfälle sa han att han skulle göra det men gjorde det inte.


Min och personalens bedömning var att han behövde ett psykiatrisk omhändertagande, vilket  bekräftas av att han nu vårdas med stöd av LPT.


Enligt våra kontakter med avdelningen är han inte i någon fysisk fara."

 

Vi kommer att besöka T eller, om det inte är lämpligt med tanke på hans hälsa, prata med honom per telefon via auktoriserad arabisk tolk.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: