• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2005
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Nuder skapar låtsasjobb för skattepengar

Nu ska finansminister Pär Nuder ”ge 55 000 svenskar nya jobb”. Man undrar nyfiket hur det ska gå till och om han ska starta ett jätteföretag eller ett antal mindre som ska anställa en massa personal. Det är ju så jobb ”skapas”, normalt. Men givetvis inte: på socialdemokratiskt vis ”skapas” jobb genom att man tar andra arbetandes skattepengar och använder dem för att konstruera konstgjorda ”jobb”, i syfte att bättra på arbetslöshetsstatistiken, i synnerhet när det börjar lacka mot val.

Vad är det då för ”jobb” som 55 000 svenskar ska få av Pär Nuder? Jo, följande:

20 000 plusjobb
13 000 arbetspraktik
3 000 lärlingsplatser för unga arbetslösa
11 500 ska få kompetensutveckling inom vård och omsorg
7 500 arbetslösa akademiker ska få jobb
(Läs mer här)

Sysselsättningspaketet är, enligt finansminister Nuder: ”massivt i sin omfattning och storlek” och naturligtvis riktar det framförallt in sig på uppgifter inom offentlig sektor. Det är det socialdemokraterna ständigt gör: tar ut enorma skatter av hårt arbetande enmans- och småföretagare (de riktigt stora slipper ju undan) och använder dem till konstruerade uppgifter inom offentlig sektor! De lyssnar aldrig, hur högljutt kraven än framförs, på dem som anser att sänkta skatter och mindre byråkrati och krångel skulle göra det möjligt för enmans- och småföretagare att anställa människor och därmed ?skapa? riktiga jobb!

Vad är det för fel på dem som sitter i den nuvarande regeringen när de inte begriper en så enkel sak som att arbete skapas av människor och inte politiker? Att riktiga jobb växer fram ur idéer och genom att enskilda har kraft, energi och inte minst mod att försöka omsätta dessa idéer och sina visioner i praktiken och ta alla de risker som företagande innebär. Om förutsättningar finns för att driva företag utan att hela tiden leva uder stark press och oro och risken att gå i konkurs p.g.a. orimligt höga skatter och egenavgifter, då skulle Sverige kunna blomstra. Mer riktig sysselsättning=fler riktiga jobb skulle skapas och människor skulle må bättre när de visste att de gör något som inte är konstgjort och skapat för att ett politiskt parti vill försöka lura i folk att ?arbetslösheten har minskat?.

Totalt kommer Nuders hantering av våra pengar att kosta oss 16 miljarder kronor under åren 2006 och 2007! 16 miljarder, det är en så svindlande summa att den inte ens kan greppas om man tänker att det är detsamma som 16 000 miljoner. Eller om man tänker sig att en miljard i hundralappar skulle bli en 1 kilometer hög stapel om man lade dem på varandra och att 16 miljarder kronor i hundralappar därmed skulle bli en jättehög stapel på 16 kilometer!

Socialdemokraterna borde sluta upp att använda allas våra skattemedel till konstlade åtgärder och låt dessa staplar med pengar komma företagarna till del så att de kan utveckla sina verksamheter och anställa människor på riktiga jobb! Det är jobb ”skapas”, inte genom egenmäktigt förfarande med andras pengar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: