• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2005
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kommentar från en nära vän

En mycket när och mycket kär vän som själv har sina rötter i två kulturer och två språk, sa till mig idag att han tycker att min text nedan under rubriken Hemma i flera språkvärldar är "jättebra, det bästa du någonsin har skrivit!".

Nu är det ju inte första gången han tycker att det jag skrivit är "jättebra, det bästa du någonsin har skrivit!", men hans omdöme gjorde mig ändå mycket glad eftersom han samtidigt sa att han kände igen sig precis i det jag skrev. Och att han fick en uppenbarelse av texten, en ingivelse som gör att han kommer att agera på ett annorlunda sätt än han annars hade gjort i ett viktigt sammanhang.

Ingen som bara har ett språk, en kultur kan någonsin förstå hur lyckligt lottade alla vi andra är, vi som har fötter och rötter någon annanstans också. Jag skulle unna alla människor den rikedomen!

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: