• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  augusti 2005
  M T O T F L S
  1234567
  891011121314
  15161718192021
  22232425262728
  293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Dagens suck kommer från www.munkhammar.org

Från Johnny Mukhammars blogg saxar jag följande osannolika historia:

Direkt från verkligheten. En småföretagare som driver en färghandel fick besök från en tjänsteman från kommunen. Denna representant för det offentliga Sverige inspekterade den färg som såldes i syfte att kontrollera att alla burkar också var märkta med blindskrift. Och det var de. Nästan. Längst in stod några äldre burkar som saknade sådan märkning, som tjänstemannen efter sitt idoga sökande fann. Färghandlaren fick böta 15 000 kr för denna försyndelse. Samt betala 6000 kr till kommunen i arvode för tjänstemannens arbete!

Man kan förvisso ifrågasätta hur många blinda som ägnar sig åt att måla. Man kan även fråga sig om inte färghandlaren i dessa fall hade kunnat läsa upp det som står på burken. Men framför allt kan man fråga sig hur någon kan påstå att företagsamhet är välkommen i ett sådant samhälle.

Jag skulle kanske skratta eller åtmnstone dra lite lätt på mun om det var en Holm & Herngren-sketch i tv. Alltså om jag trodde att det var ett scenario som filmats för att ingå som en lustifikation i en lördagsunderhållning för hela familjen. Och om jag visste att det var helt påhittat och inte bar någon faktisk likhet med verkligheten. Men nu vet jag ju att det inte är frågan om någon sketch utan blodigt allvar i landet som säger sig värna om småföretagsamhet men som agerar precis tvärtemot.

Fråga Billströms konditori på Folkungagatan som en nitisk myndighet försökte tvinga att bygga om för en miljon kronor och sätta in en hiss mellan nedre botten och en trappa för att denna idiotmyndighet(sperson) tyckte att ägaren inte fick bära mjölsäckar dit ner! Eller Nagelspecialisten på Götgatan som fick påhälsning av en understimulerad myndighetsbyråkrat som krävde att plåtjalusin framför hennes stora fönster, som otaliga gånger sparkats sönder med stora kostnader för henne som följd, skulle tas bort! Eller Vickys Livs på Skånegatan som byråkrattyper gör livet surt för genom orimliga pålagor och korkade regler som enbart är till för att göra deras tillvaro och överlevnad svårare. Fråga förresten vilken liten enmans- eller småflretagare som helst så har de alla minst en eller två lika vansinniga historier att berätta som den som Johnny Munkhammar berättar på sin blogg!

Undrar var alla dessa personer kommer ifrån som vill syssla med att sätta käppar i hjulen för andra? Andra som, de facto, betalar deras statliga löner…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: