• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Chrisen pluggar i Prag

Chrisen Cheers (i Prag)Chrisen
Foto: privat

Min extradotter Chrisen (som för precis tio år sedan, efter att ha bott åtta år i Sverige varav nära ett år som gömd – läs mer här)  fick uppehållstillsånd) är nu installerad och har påbörjat sina studier till läkare i Prag. På bilden skålar hon i cider med några kurskamrater och här följer ett litet "resebrev" från henne:

Nu har jag äntligen ordnat med Internet till mitt rum! Det är inte världens snabbaste och bästa, men det duger. Det har inte varit någon direkt mjukstart vad gäller skolan. Har mitt första "Seminar" nästa vecka i Medical Chemistry och veckan därpå i anatomi. Ja, det är mycket att lära sig utantill, samtidigt som det är helt otroligt när man upptäcker hur mycket nytt man lär sig på kort tid. Språklektionerna i både latin och tjeckiska är underbara och jag gläder mig över att lära mig ett nytt språk samtidigt som jag lär mig en ny kultur. Tyvärr är det skralt med intresset för undervisningen i tjeckiska bland första årets studenter. Många inser inte att de är gäster i det här landet, vilket jag blir lite upprörd över. De borde inte förvänta sig att allt ska ske enligt våra normer och att allt ska följa samma standard som hemma i Sverige eller i USA. Med andra ord, skulle det inte skada med lite ödmjukhet.

Däremot, känner jag 100 procent för utbildningen! Just nu, känns det som jag har valt rätt och fastän det är mycket att läsa och studera, är det roligt och samtidgt blir jag förundrad över hur lite jag egentligen kan och vet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: