• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Ringholm inte första s-ministern som säger “sanningen” och sedan går ut och försöker bortförklara sina åsikter!

I TV4 Nyheterna berättades idag om hur vice statsminister Bosse Ringholm anklagar polisen för att vara slö.

Uttalandet bandades när Bosse Ringholm hade glömt att stänga av telefonen efter en intervju i TV4 där han hade sagt att ”polisen gör allt den kan för att få bukt med den illegala spelmarknaden”. Det var alltså hans ”officiella” uttalande. Men efter intervjun sa Ringholm att polisen är slö som inte går in och kontrollerar illegala spelmaskiner. Bosse Ringholm hördes också kalla en viss polis som ”idiot”. Så här citeras han, ordagrant:

”Men det är alltså en idiot till polis som är anställd någonstans i polisorganisationen, i Stockholm, som istället för att jaga de här och sätta åt dem, sitter och spekulerar och ringer media och för vidare uppgifter som han inte kan bekräfta.

Ingen vet ju hur många det är! Jag kan ju se om du går in hos en tobakist i Stockholm här. Många har ju ett draperi och försök komma bakom det draperiet så får du se vad som står där. Där står oftast en illegal spelmaskin. Det är ju inte svårare för kvarterspolisen att gå in och kolla det, men det gör de inte. De är så jävla slöa!”

Senare på måndagskvällen gör Ringholm helt om och ber om ursäkt för sina nedsättande uttalanden om den svenska polisen.

”Jag sa efteråt några ord som inte var så väl avvägda. Den svenska polisen gör en utomordentlig insats”.

Statsminister Göran Persson säger att han är förvånad över Bosse Ringholms sätt att uttrycka sig. Tillåt mig tvivla på den förvåningen. Jag tror att Persson är mycket van vid ministrar som säger vad de anser vara sanningen när de tror att ingen hör (jag nämner bara två namn: Jan O Karlsson, Björn Rosengren…). Men han spelar en roll när han kräver att Ringholm ska be Polisen om ursäkt omedelbart. Varför det, när Ringholm ju bara uttryckte vad han tycker?`Det är ju bara bra att maktmänniskornas föraktfulla åsikter hörs i offentligheten också, så att folket vet vad de tycker?

Men självklart har kappvändare Ringholm redan bett om ursäkt:

”De här kraftuttrycken jag har använt är inte försvarbara utan dom ber jag om ursäkt för. Har det skadat och skymfat poliser och poliskåren så ber jag om ursäkt för det. Jag är också beredd att förklara men inte försvara de uttryck som jag har använt mig av.”

Om det inte var så sorgligt att det sådana här typer har de högsta maktpositionerna och därmed ett enormt avgörande för nio miljoner människors liv, så skulle jag skratta. För det är patetiskt och skrattretande att statsråd i Sveriges regering uttrycker vad de tycker och tänker men sedan, när det kommer fram, ber om ursäkt! Och hur ska nu Ringholm (bort)förklara de uttryck han använt sig av? Han uttryckte sina åsikter så klart och tydligt att de inte kan bortförklaras ens med hela SAOL:s samlade vokabulär!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: