• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Arbetslivsminister Hans Karlsson vill inte förstå verkligheten

I DN Ekonomi idag kommenterar arbetslivsminister Hans Karlsson små företagares krav på att slippa betala för anställdas sjukdom och rehabilitering. Han säger:

”Att ta bort rehabiliteringsansvaret från arbetsgivarna är absolut inte aktuellt.”

Snacka om att sticka huvudet i sanden! Eller att vara helt okunnig om hur det ser ut för små företagare i den verkliga verkligheten bortom de stora fackpampsrummen (där Hans Karlsson suttit tidigare) och Rosenbad (där han sitter nu). Vilket som är värre vet jag inte, jag vet bara att det är förödande för Sverige att den högste ansvarige i landet inte förstår att utan risktagande, modiga, oerhört hårt arbetande små företagare så finns det inga skatter att bolla med till ”vård, skola, omsorg” eller att betala höga löner med till bland annat förtroendevalda och regeringsrepresentanter.

Finns det ingen som kan få Hans Karlsson & Co i regeringen att förstå hur verkligheten ser ut för små och enmansföretagare, som, med nuvarande knäckande pålagor säger:

”Att anställa någon är absolut inte aktuellt.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: