• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  september 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Arrogant minister i SVT:s Debatt på tisdagkvällen

Det var på ett nedlåtande och arrogant sätt som förskole- och ungdomsminister Lena Hallengren bemötte människor i programmet Debatt som sändes från Karlstad på tisdag kväll (27 september)! Programmet handlade om barnen, deras rätt att sättas främst i alla sammanhang, deras rätt att slippa vara på dagis där de får tinnitus och allehanda infektioner och – inte sällan – depressioner och andra psykiska problem. Eller att vara där om föräldrarna tycker att det är bra för just deras barn. Det handlade om att det finns ett stort föräldrauppror i Sverige, en jättelik protest mot s-politiken, ett nätverk av föräldrar som t.o.m. har anmält Sveriges familjepolitik till Europadomstolen för brott mot FN:s barnkonvention. Det handlade om att föräldrar – helt korrekt – tycker att de pengar samhället lägger på varje dagisplats (enligt Kommunförbundet närmare 100 000 kr per barn och år) borde omfatta även dem som väljer att vara hemma med sina barn. Det är ju ändå våra gemensamma skattemedel och då kan det inte vara några ”stormorsor” och ”överförmyndare” som ska bestämma hur barn ska tas om hand, det måste föräldrarna göra. Att det är orättvist att endast de gynnas som väljer s-modellen, nämligen dagis, är uppenbart för alla som inte är förblindade av sin egen retorik och inövade floskler.

Lena Hallengren avbröt, snäste, gick på som en ångvält och upprepade sina politiska, ideologiska och välinövade mantra om förskolans förträfflighet samt gled undan frågor om barngruppernas storlek som en riktigt skicklig kapten på sin s-skuta gjuten i betong.

Det behövs en förändring i Sverige så att människorna själva får bestämma mer över sina liv och sina inkomster. Det behövs en regering som regerar men låter vanligt folk leva sina liv utan ständiga styrningar uppifrån. Och alla de vackra orden i FN:s barnkonvention som Sverige förbundit sig att efterleva, måste få en faktisk och praktisk betydelse för alla barn i vårt land. För barnens skull.

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: