• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2005
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hjälp!!! Fackförbundet Handels hotar småföretagare!

Enligt Svenskt Näringsliv kräver fackförbundet Handels kollektivavtal för företag utan anställda!

Svenskt Näringsliv anger att "fackförbundet Handels skärper tonen mot arbetsgivarna och kräver kollektivavtal på arbetsplatser där man inte har några medlemmar och dessutom av företagare som inte har några anställda". Hur kan man acceptera att Handels beter sig på det här sättet? Ett fackförbund är ju ingen statlig myndighet utan en förening som åtminstone från början och i tidernas begynnelse var en sammanslutning av löntagare som ville arbeta för bättre villkor. Nu har pampigheten och maktlystnaden slagit rot och de som sitter välavlönade i toppen på förbundet verkar tycka att deras makt och möjlighet att styra över andra, hårt arbetande människor ska vara obegränsad.

De flesta av våra medlemsföretag har kollektivavtal, är välskötta och har inget att oroa sig för, säger Dag Klackenberg, vd för Svensk Handel.

Vad då "inget att oroa sig för"? Hur kan en vd för Svensk Handel uttala sig på ett så slätstruket sätt? Jag trodde först att det var en fackets man som sa det.

Det är verkligen något att starkt oroa sig för, att ett fackförbund vill försöka driva en tvångsanslutningslinje mot människor som valt att stå utanför detta förbund. I alla civiliserade stater har man föreningsfrihet, vilket innebär att man kan välja vilka föreningar man vill gå in i, vara medlemmar i och gå ur. Men tydligen inte i Sverige.

Den här typen av maktmissbruk kan väl inte vara tillåtet enligt lagar och regler som gäller i EU?

Jag accepterar aldrig att någon tvångsansluter mig till någon förening!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: