• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2005
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ramadan

Arab NewsAtt det var bättre förr – eller åtminstone annorlunda – kan man här, läsa i Arab News under rubriken: ”Holy month is more than time for sales, television specials”. Precis som vårt kristna julfirande har förändrats genom åren och många inte ens längre minns varför vi firar jul, har många moderna muslimer t.o.m. i ett av de mest muslimska länderna i världen, Saudiarabien, glömt bort meningen med Ramadan. I tidningsartikeln säger 96-årige Mulay Ahmad Al-Shareef från Madinah:

"Förr i tiden stod människor närmare varandra. Vi hade inte mycket förr, levnadsförhållandena var hårda och inte så bekväma som idag. Trots att de var fattiga var människor lyckliga. Vi hade inte behov av att köpa en massa, av många orsaker. Ramadan var inte en månad för mat utan en månad för andakt. Ramadan var inte en månad då man skulle skryta med vad man har utan en månad då man skulle ge. Ramadan var inte en månad då man skulle stanna uppe sent utan en månad för arbete."

Artikeln visar hur lika oss ”de” är; att muslimer, precis som kristna, finns i alla former och fasoner och knappast alla är fanatiska terrorister och blivande självmordsbombare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: