• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2005
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

?Hellre en advokat än en muminmamma”

I den finlandssvenska tidningen Huvudstadsbladet – HBL, berättas om hur presidentkandidaten Sauli Niinistös medborgardelegation Pressaklubi ("Presidentklubben", lite slarvigt uttryckt) i går presenterade sig på Café Niinistö. "En stark ledare, Finlands advokat, friska vindar, vägvisare" och "sisu" var nyckelorden.

Niinistö ska få draghjälp av ett kändisgalleri med bland annat Satu Silvo, ”Finlands Sophia Loren”, Ahti Hirvonen, ”human bankman och övertygad kristen”, Jussi Parviainen, ”en man av rationell intuition” och Tuukka Temonen, ”filmare och regissör, modefreak och visionär”. Och Pressaklubi leds av journalisten och producenten Pirjo Kauppinen som är känd från tv och som sitter i rullstol efter en olycka för några år sedan. Hon säger:

"Jag och Niinistö har många gemensamma värderingar. En obändig lust att arbeta, en vilja att höja den finländska självkänslan och också en betoning på den humana och humoristiska sidan av livet. Och vi har båda fått törnar i livet, ibland nästan alltför hårda, men klarat oss med hjälp av hjärta och sisu."

Det verkar vara drag under filtstövlarna i presidentvalrörelsen i Finland!

Citera gärna men ange källa!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: