• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2005
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Reflektion

Debatt
I programmet Debatt i SVT 1 i veckan ägnades en stor del av tiden åt en diskussion om SVT:s nya satsning på en politik. Där medverkade bland annat projektledaren för det här påhittet, en man vid namn Kent Wännström. Han måste vara svensk mästare i att upprepa orden ”så att säga” oavbrutet, i så gott som varje mening han uttalade. Till slut hörde jag bara dessa tre ord och inga andra när han öppnade munnen.

Att oupphörligen upprepa sådana utfyllnadsord i samtal tyder antingen på att man har ett torftigt språk och inte finner ord för att uttrycka vad man egentligen vill säga eller att man är osäker på vad man vill föra fram och därför ”köper tid” genom att kasta in slaskord. Oavsett av vilken anledning människor (Kent Wännström är inte ensam om det) använder slaskord/utfyllnadsord som ”så att säga”, ”liksom”, ”alltså” m.fl. så är det irriterande, hackar sönder budskapet och tar bort fokus för från vad vederbörande vill säga. Så att säga.

Programmet kan ses här under 25/10: Debatt direkt från Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: