• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2005
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Polisen gjorde husundersökning på ministerium

FSTI Helsingfors har kriminalpolisen företagit en sällsynt husundersökning på handels- och industriministeriet, rapporterade Yles finska tv-nyheter på fredagskvällen. Undersökningen gjordes redan för två månader sedan och hade samband med utredningen av insideraffärer mellan Partek och Kone.

Polisen underrättade de ledande tjänstemännen om husundersökningen för två månader sedan men handels- och industriminister Mauri Pekkarinen (c) fick inte vetskap om den förrän i torsdags.

Jag är en smula överraskad och hade önskat att man berättat för mig. Men vad jag förstår, hängde det egentligen bara på en tjänsteman, kommenterade Pekkarinen i tv-nyheterna.

Husundersökningen gjordes för att att Finansinspektionen, som har utrett affären mellan Kone och Partek, hade fått motstridiga uppgifter från ministeriet. Genom undersökningen ville polisen säkerställa att material om Parteks affärer inte kommer bort.

Har det gjorts någon husundersökning på utrikesdepartementet efter spektaklet i samband med tsunami-katastrofen? För att säkerställa att material inte kom bort?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: