• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  oktober 2005
  M T O T F L S
   12
  3456789
  10111213141516
  17181920212223
  24252627282930
  31  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Socialdemokratin ska stå för trygghet i alla livets skeden

Socialdemokratin ska stå för trygghet i alla livets skeden.

Så sa Margita Andersson, kongressombud från Uppsala i ett inslag från socialdemokraternas kongress i Malmö i Aktuellt på söndagen den 30 oktober  .

Ja, fullständig och mycket lyxig trygghet råder i varje fall för högt uppsatta socialdemokrater. Det står kristallklart och genomtydligt åtminstone för dem som strax före Aktuellt hade sett det första programmet i serien "Kontrollkommissionen" i TV8. Där granskades statsministerns bostads- och boendeaffärer och det var otroliga saker som tydliggjordes i reportagen. Visste svenska folket att Göran Perssons bostäder kostar staten ca 540 000 kronor i månaden, mer än en halv miljon kronor! 7 200 000 kronor om året. Själv betalar han 15 000 kronor i månaden för att bo i Sagerska palatset…

Byggnaden har förresten alltid varit känd som just "Sagerska palatset", men när Ingvar Carlsson flyttade in där ansåg han att det stred mot hans politiska övertygelse att bo i ett palats och då fick palatset nedgraderas till hus. Notera hur smidigt man gör om verkligheten: flyttar man in i ett palats men palatsboendet strider mot ens politiska övertygelse så byter man helt sonika namn på byggnaden så att namnet bättre överensstämmer med övertygelsen! Sådana ordförändringar för att dölja verklligheten eller göra den annorlunda än den är går det tretton på dussinet av i s-retoriken.

Självklart ska en statsminister bo bra – det tyckte de mer modesta s-statsministrarna själva också att de gjorde: Tage Erlander i fyrarummare i Marieberg (om jag minns rätt), Olof Palme i radhus i Vällingby och Ingvar Karlsson i radhus i Tyresö tills han flyttade till Sagerska palats… jag menar huset. Karlsson hann inte bo så länge i statsministerresidenset och jag tror – eller rättare sagt: gissar – att han inte kände sig så bekväm där utan längtade hem till sitt vanliga hus. Men Persson är av en annan kaliber: han är vräkigare och vill vara finare och flottare än någon annan svensk statsminister i modern tid. Han har knappast några problem med att bo i ett palats. fast det ska ändå kallas "hus"… Dessutom har han skaffat sig ett stort och dyrt hus med mycket land, vatten och skog runt omkring, dit han flyttar när han slutar som kejsa… jag menar statsminister om ett år eller fem. Ett ställe som de flesta av hans vanliga väljare inte ens kan drömma om.

Det är obegripligt hur socialdemokraterna, de vanliga, alltså "fotfolket", kan tycka att det är okej att de företräds av en sådan potentat som Göran Persson! Man behöver bara göra tankeexperimentet att denne Göran Persson var statsminister under beteckningen m i ställt för s.  Då skulle nog de saktmodiga svenskarna för länge sedan ha gått man ur huse, samlat namnunderskrifter, skrivit klagobrev och demonstrerat och krävt att en statsminister som sätter sig över alla andra (enligt mottot "alla är jämlika, men vissa är lite mer jämlika än andra") måste bort.

Socialdemokratin ska stå för trygghet i alla livets skeden.

Wake up and smell the coffee! Det kommer en dag då fotfolket genomskådar era tomma, innehållslösa, meningslösa ord. Och då är era dagar är räknade.

Lästips: Djurens gård (Animal farm) av George Orwell. Kan beställas på svenska för 35 kronor här.
Animal farm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: