• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Två undringar

Undring 1:
Enligt Ekot idag hoppar åklagaren Lars Lithner i den uppmärksammade skattebrottsutredningen mot IFK Göteborg av som förundersökningsledare. Han påstås ha sagt att anledningen är att ”vissa krönikörer inom media skrivit på ett sätt som har eggat personer som kan vara aggressiva”. Han säger sig dock inte fått några hot riktade mot sin person.

Va? Kan en åklagare verkligen göra så här? Hoppa av en viktig utredning för att några skrivit krönikor som ”har eggat personer som kan vara aggressiva”? Trots att han inte hotats på något sätt!? Hur vet förresten åklagaren Lars Lithner att några krönikor ”kan ha eggat personer som kan vara aggressiva”? Om flera personer på viktiga samhällspositioner börjar resonera på det här luddiga sättet och ”hoppar av”/avsäger sig uppdrag som de är anställda för att utföra, hur blir det då med våra samhällsinstitutioner?

Undring 2:
Enligt Svenska Dagbladet idag kräver vice ordföranden i kulturnämnden i Stockholm, Madeleine Sjöstedt (fp) att ett ”trygghetsborgarråd” tillsätts. Hon säger sig ha ledsnat på att ingen tar ansvar för trygghetsfrågorna i Stockholms stad. Ett borgarråd skulle ha det ”övergripande ansvaret för samtliga frågor som har med trygghet att göra”. Ja, men har vi inte redan ett polisväsende (eller borde ha) i vars uppgifter även ”trygghetsfrågor” ingår? Och varför skulle vi behöva ha ett ”trygghetsborgarråd” vars första uppgift skulle vara att se över belysningen överallt, som Madeleine Sjöstedt föreslår, när vi ju har Gatukontoret som ska se till just detta?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: