• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

“Förenkling” för företag

Professorn och företagaren Marian Radetzki skriver idag på Svenska Dagbladets insändarsida Synpunkt om ett exempel på "förenkling" för företag. Jag kan inte låta bli att citera hans insändare så att de som inte tagit del av den kan göra det här. Så här skriver alltså Marian Radetzki:

Min revisor beskriver det nya "förenklade" regelverk för fåmansföretag som är på väg att antas av riksdagen:

"En ägare av kvalificerade andelar får – om villkoren för minsta löneuttag har uppfyllts – öka årets gränsbelopp med ett belopp som motsvarar hans andel av det totala antalet andelar i företaget, multiplicerat med summan av 16 procent av löneunderlaget i företaget och med ytterligare 34 procent av löneunderlaget överstigande 60 inkomstbasbelopp".

Inte undra på att ingen, absolut ingen, normalföretagare själv klarar av att göra sin deklaration! Jag undrar om ens revisorer och andra som hjälper små och medelstora företagare med just deklarationerna, begriper detta!? Jag skulle vilja veta varför någon sitter och funderar ut sådana här horribiliteter, vad är syftet? Att ingen, knappt ens den person som själv våndats fram ovanstående supermening, ska förstå vad det handlar om så att staten ska kunna anklaga vem som helst för att ha fuskat? Jag ska försöka leta rätt på den som kläckte fram den här meningen och kräva att han/hon förklarar vad han/hon menar så att jag som företagare förstår vad som förväntas av mig. Lyckas jag med det så återkommer jag på denna blogg.

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: