• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs – Allhelgonadagen

Gråmulen, regnsipprig, trist novemberlördag: Allhelgonadag 2005. Lite folk på gatorna. Annorlunda känsla än vanliga lördagar. Men på Vickys Livs är allt som vanligt. Öppet från arla morgonstund till sen kväll. Kunder kommer och går i strid ström; gamla och unga, stammisar och "löst folk". Arne tittade in för ca åttonde gången fast klockan bara var 12. Han hade rejäla skor med tjocka gummisulor, "dabbar", kallade han dem, så han behövde inte frysa på sina långa promenader runt omkring i kvarteren. Affe hade gett honom lite frukt och nästa gång han kommer får han sitta ner och dricka en kopp kaffe så att han håller sig varm.

Affe står bakom disken, Ingela fixar etiketter till mackor. På brie-smörgåsarna stod det idag:

Få'nt ja en körv så huppe ja i älva

och på rostbiffsmackorna stod det något om att ju högre man står på stegen, desto större är utsikten – eller något ditåt. Det bor en copy-writer i Ingela, det märks. Hon säger själv att det är så himla roligt att fundera ut små ordspråk och kluriga meningar att skriva på etiketterna, det gör att hon går med ännu lättare steg än vanligt till jobbet. Härligt med innovativa, skapande, tänkande människor som ser det roliga och positiva i det lilla i livet.

Efter en timmes "häng" på Vickys: prat med Affe och Ingela och kunderna, lite dans till svängig musik, en espresso och en kanelbulle, gick jag hem med gröna bönor, lök, choklad och tidningar i kassen. Och en skön känsla inom mig.
Ingela med mackor Affe bakom diskenIngela
Affe
Foto: Merit Wager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: