• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

40 saudier friges snart från Guantanamo

Arab NewsEnligt uppgifter i den saudiska tidningen Arab News idag (den 6 november) kommer 40 saudier och tre bahrainier snart att friges från lägret i Guantanamo på Kuba.

En grupp bahrainier och fler än 40 saudier kommer att sändas hem till sina länder snart, sa Khalid Al-Oudah, talesman för Föreningen för kuwaitiska familjer till fångar i Guantanamo. Han sade sig citera "mycket tillförlitliga källor".

Fem kuwaitier som släppts från Guantanamo anlände hem i torsdags förra veckan. Sex kuwaitier är kvar i lägret, bland dem Al-Oudahs son. Generalmajor Mansour Al-Turki, talesman för Saudiarabiens inrikesministerium, sade sig inte ha fått någon information om frisläppandet av 40 fångar.

Jag har inte exakt information om antalet fångar som ska släppas, men så snart någon släpps kommer vi omedelbart att skicka ut ett meddelande,
sa generalmajor Mansour Al-Turki till Arab News.

En medlem av Försvarsteamet för saudiska fångar i Riyadh, Kateb Al-Shammari, sa att han inte hade kännedom om ett snart frisläppande av någon av de 120 saudierna som fortfarande hålls i Guantanamo.

Bahrain meddelade att efter att tre av landets medborgare återvänt hem i går  finns nu bara tre bahrainier kvar i lägret, bland dem Jumah Al-Dossari, som enligt uppgift försökte begå självmord i mitten av oktober.

I Washington anhöll advokater hos en federal domstol i fredags om att en psykologisk utvärdering ska göras av den fånge som försökte begå självmord förra månaden. Al-Dossari, som hållits fången i nära fyra år i Guantanamo, försökte hänga sig den 15 oktober under ett toalettbesök. Det skedde i samband med att han hade besök av sin advokat, Joshua Colangelo-Brya.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: