• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Hur är de funtade?

Hur är de funtade, socialdemokraterna som tycker att de kan använda statens/medborgarnas pengar precis som de vill, som om de vore deras egna? Som tar sig rätten att utnämna folk (sina trogna vasaller) till allehanda mer eller mindre onödiga – men välbetalda och skattefinansierade – poster? Varför accepterar svenskarna att en person som Göran Persson tar sig den makten, att han agerar som vore han Kejsaren av Svea Rike eller vd för ett mycket framgångsrikt bolag vid namn Sverige AB i stället för en vanlig människa från Vingåker? Och hur (?) kan hans hustru Anitra Steen ta sig rätten att använda 14 miljoner av våra gemensamma pengar till en personalfest när dessa skattemiljoner hade behövts till annat som är mycket viktigare? Jag betalar inte världens högsta skatt för att bland annat mutkolvar på Systembolaget ska bo och äta flott och se Lill Babs m.fl. uppträda! Fast Anitra Steen själv, som dansade och sjöng i rosa stass fick knappast betalt för det, så där sparade väl Systembolaget åtminstone in några hundra tusen kronor…

På frågan om hon förststår dem som är upprörda, svarar Anitra Steen i Aftonbladet:

Om man tror att vi festat för 14 miljoner förstår jag att folk är upprörda. Men bryter man ner kostnaderna stod festen för en relativt liten del.

!!???! Vad menar Anitra Steen? Läs meningarna en gång till och tänk efter: vad är det hon säger? Vad betyder orden? Hade de en fest som kostade totalt nära 14 miljoner kronor eller hade de det inte? På vilket sätt skulle beloppet 14 miljoner bli mindre om man "bryter ner kostnaderna"? Och vad betyder att "bryta ner kostnaderna"? Det är ju bara snömos, bara tomma ord som är ägnade att förvirra och flytta fokus från sanningen: festen för Systembolagets anställda kostade nära 14 miljoner kronor, åtta procent av det statliga Systembolagets hela vinst!!! Att försöka slå blå dunster i ögonen på mig kommer inte att lyckas!

Hur kan Anitra Steen stå och säga, som om det vore det naturligaste i värden och som om hon talade om sina egna pengar – ärvda eller självintjänade – att hon inte skäms ett dugg? Kanske för att hon, liksom maken, blivit så kapitalistiskt förblindad av alla skattepengar hon (och han) kontrollerar att hon faktiskt, verkligen, absolut inte skäms! Hon hanterar pengarna som om de kom från ett privat bolag och hon som ägare av det bolaget kan göra vad hon vill med vinsten. Det är illa, riktigt, riktigt illa. Och om inte folket, de hårt arbetande sjuksköterskorna, bussförarna, sopåkarna, butiksbiträdena, brevbärarna och alla andra slavande och hårt skattetyngda människor i Sverige, ser och fördömer det här beteendet och visar det i nästa val, då behöver Sverige inte bara en ny regering utan också ett nytt folk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: