• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverkets dilemma

"You’re damned if you do, you’re damned if you don’t". Så kan man i ett nötskal karakterisera Migrationsverkets dilemma.

Fruktansvärda uppgifter om att "apatiska barn" förgiftats, undanhållits näringslösning och kanske inte ens varit barn till de asylsökande "föräldrarna" avslöjas i media idag. Att sådana uppgifter måste tas på allvar och utredas är självklart. Oavsett varifrån de kommer och hur omfattande det hela kan tänkas vara eller om det sedan visar sig att allt var falskt. Sådana anklagelser måste utredas, att inte göra det vore groteskt och en synnerligen allvarlig underlåtenhet.

Det är här Migrationsverket hamnar i en "you’re damned if you do, you’re damned if you don’t"-situation. För när verkets personal slår larm då misstros den och många menar att det "stigmatiserar alla flyktingfamiljer med apatiska barn" för vi vet ju faktiskt inte med säkerhet att anklagelserna stämmer och de låter så otroliga att det är svårt att tro på dem. Men om det visar sig att sådana här fruktansvärda övergrepp mot barn faktiskt sker och det kommer fram att Migrationsverkets personal haft starka misstankar om det men inte gjort något – ja då är orkanen Gudrun en västanfläkt i jämförelse med vad som drabbar dem!

Lite sans och balans anbefalles. Och en påminnelse är på sin plats: alla barn ska värnas om och skyddas, också asylsökande barn! Och om vi anser att det är samhällets sak att gripa in om/när svenska barn utsätts för det vi nu hört att asylsökande barn ev utsätts för, så ska detsamma göras för de asylsökande barn. Då görs ju utredningar och ingripanden med hundraprocentig säkerhet och mycket snabbt. Låt dem som ska utreda detta göra det och presentera sina slutsatser, sedan kan media "rasa" när de vet vad de ska "rasa" för eller emot.

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: