• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Reflektioner kring den julmysande statsministern

Expressen logoExpressens Niklas Svensson skriver idag (25 november) om hur Sveriges statsminister lät bli att avbryta sitt julfirande när tsunamin drabbade världen och tusentals svenskar dog en ohygglig död. Göran Persson "julmyste" på sin fina gård och tittade eller lyssnade inte på några nyheter alls på annandagen. Niklas Svensson skriver:

"När miljoner svenskar satt förstummade framför tv-apparaterna och grät på annandagens kväll umgicks Persson i stället med hustru Anitra Steen."

Och vad är det för fel med det, då? Ska inte en statsminister få koppla av, ska han inte få fira jul och "mysa" med sin fru på annandagen? Nej, tyvärr, det ska han inte. Inte när en av världens största katastrofer drabbar mänskligheten och hans utrikesminister också struntar i vad som händer och går på teatern samt undrar "Phuket, vad är det?" Då är det verkligen inte läge för julmys med frugan!

Göran Persson är ju själv alltid mycket noga med att framhålla hur han "ständigt är i tjänst", att jobbet som statsminister inte är ett vanligt jobb och att han egentligen aldrig är ledig från det. Det är hans egen åsikt och den har han framfört otaliga gånger. Det motiverar att han har hög lön och många förmåner och visar viken viktig människahan är, landets statsminister som måste vara "alltid redo".

Men Persson myste förra julhelgen, och brydde sig inte om rapporterna om den fruktansvärda tragedin borta i Thailand, Sri Lanka, Indonesien etc. Och när han så småningom förstod vidden av katastrofen skyllde han ifrån sig på "någon annan", enligt vad som har konstaterats i katastrofkommissionens rapport.

Så beter sig inte en statsman! Det är oacceptabelt att en statsminister vänder sin kappa efter den vind som för tillfället blåser vilket Göran Persson verkar vara en mästare på. Och han sitter kvar, han regerar vidare, han blir allt mer enväldig. En massa undersåtar i hans land accepterar år efter år, valperiod efter valperiod det oacceptabla, trots att de dignar under världens allra högsta skatter och knappast  ens kan drömma om att sitta och julmysa i en stor herrgård utan oro för räkningar eller framtid. Konstigt folk…

Expressens artiklar om Perssons julmys medan tsunamikatastrofen växte och svenskar och andra dog kan läsas här och här.

Fotot av statsministern och godsherren Göran Persson nedan är tagen av Sven-Erik Sjöberg och har publicerats i Expressen.
Göran Perssons julmys, stor bild

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: