• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  november 2005
  M T O T F L S
   123456
  78910111213
  14151617181920
  21222324252627
  282930  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vari ligger allmänintresset?

Vad finns det för "allmänintresset" när det gäller Mikael Persbrandts och Linda Rosings djupt tragiska privatliv? Varför kan jag inte få köpa en kvällstidning utan att tvingas se hela sidor, hela uppslag om de här sjuka människorna – och med "sjuka" menar jag verkligen just sjuka. Att Persbrandt har alkoholproblem, grava sådana, verkar ställt utom allt tvivel och alkoholism lär ju vara en sjukdom. Och att en kvinna på 32 år, mamma till två barn varav en 11-årig dotter, beter sig som Linda Rosing gör är inte normalt och helt friskt.

Varför bidrar media till de här människornas olycka och elände genom att ständigt förfölja dem och skriva om dem och visa bilder av dem? Finns det inga ansvariga redaktörer som säger "Stopp, nu slutar vi exploatera Persbrandt och Rosing och andra patetiska och/eller olyckliga och sjuka människor". Är det ingen som tänker på Linda Rosings barn och att de tvingas se och läsa om hur deras mamma beter sig som en oansvarig tonåring? Om nu Linda Rosing inte själv begriper hur hon skadar sina barn, om hon struntar i det lidande hennes beteende åsamkar dem; måste då medierna spä på ytterligare och göra ont värre?

Det är absout inte av "allmänt intresse" att veta vem som är Lindas senaste pojkvän, om hennes aborter och äktenskapsplaner och pokerspelande och utvikningsbilder och läppförstoringar och allt vad den här stackars kvinnan utsätter sig och sina närmaste för. Någon i hennes närhet, någon som bryr sig om henne på riktigt och på djupet, borde se till att hon får hjälp att hela sitt trasiga och olyckliga inre och att börja ta ansvar för vad hon gör och för sina barn. Och Mikael Persbrandt har säkert någon eller några som bryr sig tillräckligt om honom för att se till att han får hjälp, att han får insikt om att allt har gått för långt och han måste förändra sitt liv och göra andra val än dem han gjort hittills.

Aftonbladet logo Expressen logo Men snälla kvällstidningar (särskilt Aftonbladet och Expressen): låt mig slippa läsa om dessa och andra tragiska varelser dag ut och dag in i tidningarna! Jag vill inte betala 8 kronor per tidning och 5 kronor för era fredags- eller söndagsbilagor när de innehåller massor av sidor om dessa (och andra) människors sorgliga liv. Dessutom: ni missar också många köpare av era tidningar på de här skandalskriverierna. Ta lite ansvar både för de olyckliga människorna ni hänger ut och för era läsare. Och ta en funderare till på vad "av allmänt intresse" kan innebära…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: