• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Vickys Livs: Förhandsvisning av min film “Vickys Livs – The Movie”

BuffébordAffe och filmgäst äter tilltuggFrida, Björn och StorjanneAffe mitt i vimletFredrick i vimlet

Vi hade förhandsvisning av min dokumentärfilm Vickys Livs – The Movie för ca 130 inbjudna gäster i Boulehallen (helcoolt ställe på Närkesgatan vid Nytorget!) i förrgår. Det var en lite annorlunda miljö, att stå på grusiga boulebanor i en halvtimme och titta på en duk långt framme och höra lite skakigt ljud – men det verkade som om publiken tyckte det var jätteroligt ändå. I alla fall att döma av de många skratten och känsloyttringarna.

Det hela började med att Vickys gosskör, under ledning av den eminente Anders Levelius, sjöng en modifierad ”Söders nationalsång”. Det gjorde de lysande, a capella och iförda kortbyxor och udda huvudbonader. Succé! Efter det var det liksom bäddat för en positiv inställning till filmen, som inte är något professionellt mästerverk utan en amatörs ganska lyckade första försök till filmskapande. Hade jag inte haft hjälp av en duktig klippare/redigerare, filmaren Stefan Erdman som gjorde en stor insats, så hade filmen inte blivit som den blev.

Hur som helst, det var en rolig tillställning och ”alla” var där. Arne satt med sin dotter Nora och f.d. fru Monika på första bänk. ”Skrattande tanten”, Frida Björn, var med och när hon såg och hörde sig själv så pärlade hennes skratt lika högt och glatt som i filmen. Marian Gräns, skådespelerska och filmstjärna på sin tid och medverkande som sig själv i den här filmen, var på plats liksom Urrke från rockbandet Maryslim. Och Lasse Kühler och Dan Wolgers, närboende och Vickys-kunder de också. Och Ingela den äldre och Björn som har skapat dalaflodhästen. Och givetvis klanen Olsson själv med sin Ingela i vit ”Lara i doktor Zjivago”-hatt och virkad sjal över de smala axlarna. Och Maj Sjöwall som var den sista Vickys-kunden som sågs i filmen, sittande vid ett öppet restaurangfönster på Nytorgsgatan, vinkande ”god natt” när Affe och Ingrid gick hemåt efter en lång dag på Vickys. Och en massa andra härliga människor som tillsammans utgjorde en fantastiskt härlig och blandad publik!

Här lägger jag ut en del vimmelbilder som också visar den fantastiska lokalen som tillställningen ägde rum i. Och jag kan verkligen varmt rekommendera Boulehallen i underjorden på Närkesgatan för dem som vill ha en annorlunda upplevelse med Söderstämning!
UppriggningIntresserad filmpublikJannarna
Ingela och Alec vid bardiskenMagdas ryggJanne mitt i vimletAlla fotografier: Merit Wager

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: