• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2005
  M T O T F L S
  « Nov   Jan »
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Be my guest 10: Nuri Kino

nuri_allvarlig_1134161832_599Under vinjetten ”Be my guest” skriver återigen journalisten, kandidaten till Stora Journalistpriset, vinnaren av Guldspaden samt dokumentärfilmaren Nuri Kino. Han har sett ett inslag i Aktuellt som har fått honom att reagera omedelbart.

Jag är förbannad!

Jag är chockad. Äcklad. Men Thomas Flodin, ordförande för läkarförbundet, är en hjälte som får mig att må bättre:

– Läkarna ska stå på patientens sida, sa han i  Aktuellt den 9 december.

Kan någon förklara för mig varför man i Sverige kräver att vi ska avhumaniseras? Under tiden för tsunamikatastrofen befann jag mig i Turkiet och bevittnade den stora skillnaden mellan den turkiska och den svenska rapporteringen.

Inte en enda gång frågade sig turkiska reportrar eller studiojournalister hur det kommer sig att människor hjälper varandra! Jo, förresten: ett inslag handlade om varför svenska journalister ställer sig frågande inför att thailändare som förlorat allt ändå tar hand om ”strandsatta” svenskar…

Sluta!!! Vi kan inte längre acceptera denna sjuka kultur som går ut på att vi inte ska finnas till för våra medmänniskor.

Nu går socialminister Ylva Johansson ut och vill att det ska vara förbjudet att ge asylsökande sjukvård. Jag tror inte att jag missförstod, det var vad hon sa i Aktuellt.

Socialminister Johansson sa också: ”Jag vill inte bidra till att asylsökande håller sig gömda i många år, på detta sätt kan vi få dem att söka asyl”. Vad snackar hon om? Hon borde kanske prata med sin kollega, migrationsminister Barbro Holmberg, som förhoppningsvis har lite mer koll på migrationsproblematiken.

Kära statsråd låt mig ta er med mig på ett studiebesök i den verkliga verkligheten! När ni vill är jag beredd att ta er till gömda asylsökande som har sålt allt de äger och har och utnyttjats av cyniska människosmugglare för att ta sig till en drägligare värld. Då kanske ni förstår vad det handlar om. Då kanske ni förstår varför vi inte kan förbjuda läkare att ge dem vård. Vet ni förresten att många asylsökande har sålt sin ena njure för att få råd att ta sig till Sverige, landet där man inte tillåts vara snäll.

– Nuri, du måste sluta vara snäll. Det får man inget för, säger en del vänner till mig.

Jag vägrar. Jag kommer alltid att försöka göra vad jag kan för att förbättra situationen för en medmänniska, om jag kan.

Hela den svenska kulturen verkar genomsyras av elakhet, av ondska. Se bara på Telias reklam för bredband. En flicka hånar sin pappa i reklamsnutt efter reklamsnutt för att han är snäll. Ta bort skiten nu. Skäms TV4 för att ni sänder den.

Återinför solidaritet, inte fackets utan medmänniskans nu!

Stå på er läkare!!! Hjälp!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s