• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Märklig inställning

Folkpartiets ledamot i Migrationsverkets styrelse Monica Werensfels-Röttorp tycker att det är "för mycket negativ uppmärksamhet på de anställda inom verket just nu":

– Jag tycker att det är en väldig förföljelse av Migrationsverket just nu. Man vill se fel i vartenda beslut de tar, säger hon.,

Ja men vilken planet kom hon ifrån? Hon kan inte ha befunnit sig i Sverige de senaste dagarna, månaderna åren!

För det första så pågår verkligen inte någon "väldig förföljelse" av Migrationsverket. Däremot är det många, bland dem jag som Medborgarnas flyktingombudsman och andra medlemmar i kommittén, som kraftfullt kritiserat beteendet hos alltför många MIG-anställda gentemot asylsökande. Med fog! Men det tycks Monica Werenfels Röttorp inte ha någon aning om. Jag föreslår att hon läser rapporter och artiklar här och på den här bloggen under kategorin "Asyl&Migration". Men främst föreslår jag att hon ens en enda dag följer med oss, som har de asylsökandes förtroende, på ett besök på en förläggning (alltså inte eskoterad av MIG-personal). Kanske  begriper hon efter det lite mer och kan avstå från huvudlösa kommentarer.


För det andra:
När Monica Werenfels Röttorp säger: "Man vill se fel i vartenda beslut de tar", är hon också ute på konstiga vägar. Vi har fört fram personalens attityder och beteenden, det är dessa vi diskuterat och debatterat och rapporterat om. Vilka "man" är som hon syftar på vet jag inte heller. Vad hon däremot har rätt i, omedvetet, är att också många beslut är felaktiga, och undermåliga och att handläggare ofta har fattat negativa beslut för att det går snabbare, är lättare och premieras högre genom "pinnsystemet". Ifall styrelseledamoten inte känner till pinnsystemet får hon fråga någon på MIG i vars styrelse hon sitter.

Ta bort aningslösa och verklighetsfrämmande människor ur den viktiga MIG-styrelsen (det kanske finns fler som Monica Werenfels Röttorp…) och sätt in engagerade, modiga, intresserade, engagerade, aktiva människor med koll på saker och ting som har med deras styrelseuppdrag att göra!

Läs förresten också Fredrick Federleys bloggning under rubriken "Goddag, yxskaft" här.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: