• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Feminist i Bahrain frikänd från anklagelsen att han förolämpat en domare

Middle East TimesGhada Jamshir är chef för en kvinnokommitté som lobbar för en ny lag som gör att familje- och kvinnofrågor flytas från islamiska till civila domstolar.

Hon sa i en kommentar häromdagen, att rätten i Manama frikände henne från anklagelsen att ha förolämpat en islamisk domare vid ett telefonsamtal och offentligt på Justitieministeriet.

"Det är en seger för kvinnorna i Bahrain. Vi har kämpat i åratal för att reformera islamisk rättvisa och jag hoppas att den här domen ska sätta ljuset på legitimiteten i våra krav", sa Ghada Jamshir.

I maj anklagades hon för att offentligt att kränkt det islamiska rättsväsendet genom att distribuera flygblad – ett allvarligt brott i det muslimska kungadömet Bahrain – och föratt han förolämpat en domare i telefon och i domstolen. Den första åtalspunkten lades ner eftersom anklagelsen gjordes efter att tiden för klagomål hade gått ut. Ghada Jamshir har nu friats från alla anklagelser.

Domare Jassem Al Zawadi gjorde sin anmälan mot henne år 2001.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: