• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  december 2005
  M T O T F L S
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  262728293031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Migrationsverksanställda har satt en ny trend!

Tårta 3Tårta 2Tårta 1

Anställda på Migrationsverket (MIG) är trendsättare inför det nya året! Genom att fira med tårta eller champagne när de lyckas bli av med för tongivande inom avdelningen/enheten/kontoret misshagliga personer visar de att medmänsklighet, respekt och hänsynstagande till dem som står i beroendeställning  är passé, helt ute. Det är en ny trend i samhället, som varit på gång ett bra tag men som nu gjorts mycket tydlig av just dessa anställda.

"Vi blev av med den jobbiga familjen från Ryssland med sitt apatiska barn, jippii, det firar vi alla på eftermiddagen på kontoret. Med rysk champagne!"

"Vi firade med tårta och kaffe att vi gjort ett mycket, mycket bra jobb när vi äntligen såg Nadina och hennes förtvivlade mamma och syster skickas iväg från Sverige"

"Vi firade avvisningen av ett antal asylsökande och tyckte vi var värda litet tårta och kaffe för väl utfört arbete".

MIG:orna, som inte skulle ha några jobb om det inte var för de asylsökande, firar att de blir av med de här  jobbiga, besvärliga, lögnaktiga människorna tack vare vilka de tjänar sitt levebröd. De gör det på arbetstid, självklart, och för skattepengar, självklart. Den rätten tar de sig utan vidare och sedan går de ut i media och klagar över att den statliga myndighetens ledning inte backar upp dem gentemot alla elaka människor som inte tycker att deras agerande är rätt.

Den nya trenden är alltså att skattemedelsavlönade myndighetsanställda likt småbarn får bete sig hur de vill mot människor som är i underläge. Firande får ske på betald arbetstid för andras pengar och dessutom ska givetvis ingen få en reprimand utan tvärtom ska ledningen, likt nickedockor åt personalen, klappa dem på huvudet och försvara deras beteende offentligt och gentemot allmänheten.

Den här trenden som redan funnits länge men som blivit allt tydligare även för andra än för oss som sett den i åratal, har nu blommat ut för fullt och kommer säkert också att tas upp pckså av andra statliga myndigheter i större skala än hittills.

På socialbyrån i en viss kommun kan man t.ex. fira att man fått kritik från Socialstyrelsen under många år för sina felaktiga och oengagerade placeringar av tvångsomhändertagna barn. Man kan ta fram extra mycket bubbel och känna sig extra glad över att man lyckades föra tre små barn långt bort från sina föräldrar och placera dem hos människor av annan religion, kultur och med ett annat språk så att de tre barnen mer eller mindre miste allt som var deras liv och trygghet. (Läs mer under kategorin "Tvångsomhändertagna barn" i högerspalten).

På Försäkringskassan firar man ju redan med extra bonus att anställda lyckas "tvinga" folk att bli sjukpensionärer vilket blir billigare för staten men sällan bättre för dem det berör.

På regeringskansliet är det helt okej att ha en stab på – jag är inte helt säker på antalet, men många är de… – kanske 4 000 människor som vimlar omkring och, i vissa fall, kan hitta på fanstyg och lura statsråden att godkänna anslag för projekt med korkade namn så att pengarna i stället hamnar i de anställdas fickor. Och regeringskansliet kan ha en anställd som hotar en reporter som ställer frågor och har åsikter att om hon beter sig så, då kommer hon aldrig att få hjälp av något kvinnohus. Etc, etc i det oändliga.

Inom Polisen behöver man inte heller bry sig om att göra sitt jobb korrekt eftersom 99 % av alla anmälningar om övergrepp och felaktigheter begångna av Poliser ändå aldrig verkar leda någon vart. Det är värt för Polisen att fira detta med extra munkar till kaffet.

Listan kan göras lång på alla skattemedelsavlönade som kan fira sina egna dåliga insatser och som kan fira att vad de än gör så står facket solidariskt bakom dem även om inte deras ledningar alltid gör det. Men vad har väl en ledning på en myndighet att säga till om i Sverige idag? Platt intet.

Så MIG:or och alla andra inom den statliga sfären: fortsätt med den trend ni redan satt och som nu blommat ut för fullt i en helt ny kultur i myndighets-Sverige. Ingen och inget kan stoppa er. You rule!

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: