• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hälsning från journalisten Nuri Kino

De flesta människor orkar inte ta in att hundratals barn försvinner från våra flyktingmottagningar. Man vill inte tänka på vad som händer barnen.

Detta var något jag tampades med dagligen när jag år 2002 påbörjade min undersökning av vad som hände barnen. Flera journalistkollegor och politiker skrattade åt mig: "Det är en frilansjournalists karriärtrampolin och hjärnspöken", sades det i andrakammaren i riksdagen och flera nickade instämmande.

U-landshjälp från folk till folk, Svensk textil- och klädinsamling, Svensk minforskning, tolkbranschens fusk med svenskan, terrorister som får asyl, krigsförbrytare och mycket mer har jag och de som ingått i mina team avslöjat under ett antal år, och i alla fall till en början sades det om mig att jag är galen. Nu har turen kommit till polisens korruption. En serie på sexton artiklar. Och visst, även här tror väl många att jag är galen. Tur att så gott som alla samtal är inspelade och att bevis finns på allt jag skriver om. Jag menar: jag är ju inte mer än en frilansjournalist, dessutom med invandrarbakgrund. Eller som en polisman skrek åt mig under Ronna-upploppet: "Nu har ni blivit journalister också, era djävlar"!

Nuri Kino

Frilansjournalist

Min kommentar:
Läs artiklarna som Nuri Kino talar om, som handlar om polisens korruption, här. Om ingen bryr sig om det han avslöjar i den artikelserien är det riktigt illa! Åtminstone borde justitieministern bli allvarligt oroad.. Läs dessutom några – eller många – av de 43 träffar som finns på Nuri Kino på SR:s hemsida här som handlar om allt från hans Sommarprat och Gulspadenomineringar  till avslöjanden om krigsförbrytare som får asyl i Sverige, svensk minforskning,  Milan Sevo, polisens tolkfirma m.m.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: