• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Facket kräver stöd åt MIG-anställda

Ombudsman Patrik Frank på fackföreningen Jusek säger (i DN i går):

"Det viktigaste är att ledningen i (Migrationsverkets, min anm.) Norrköping tar taktpinnen och både värnar om chefernas rätt till stöd och att man går ut och talar om vilken kompetent personal man har."

Lekstugan fortsätter således. Facket anser tydligen, på fullt allvar, att MIG:s ledning ska klappa de anställda på huvudet , de som varit oetiska, otrevliga, nedlåtande, respektlösa, översittaraktiga etc mot människor som står i beroendeställning gentemot dem! Likt bortskämda dagisungar anser Jusek att dålig personal ska få förlåtelse för allt de gjort mot de asylsökande, och det av den högsta ledningen för verket! Hur tänker Jusek egentligen? Det är ju helt bort i tok att komma och kräva av ledningen att stödja inkompetenta anställda, det måste ju vem som helst med lite sunt förnuft begripa! I stället borde man kräva att sådana personer avskedas eller, beroende på hur grova deras övertramp varit, åtminstone omplacera dem någonstans där de inte fhar direktkontakt med asylsökande. Facket borde inte solidarisera sig med dem som behandllar människor illa och som förstör för de goda och kompetenta som finns på verket. Lika lite som man kan ha respekt för de anställda som beter sig illa kan man ha respekt  för en  fackförening som ställer sådana märkliga krav. Läs mer i DN om SACO-S begäran om överläggning med Migrationsverket.

I Svenska Dagbladets julserie om snällhet står idag, den 3 januari, att läsa:

Fråga från intervjuaren Agneta Lagercrantz till Inga Gustavson, personalkonsulent med lång erfarenhet av olika arbetsplatser:
"Har du sett exempel där organisationes ideologi går före ett medmänskligt bemötande?"

Inga Gustavsons svar som kommer utan en sekunds tvekan:

"När facket idiotstrider för enskilda människor tvärtemot de kunskaper som fiinns om personen. Trots mängder av klagomål och att folk runtom mår dåligt ska de backas upp. Det är oerhört demoraliserande och jag har sett det hända både i kyrkan och facket, inom journalistiken och politiken. Ideologin om att stå på de svagas sida blir då en godhetstanke som slår helt fel."

Tänk på det, fackliga företrädare! Och jag hoppas att Migrationsverkets ledning inte faller för pressen från fackliga ombudsmän utan ser klarare än de och även tänker på de asylsökande för vilkas skull större delen av verket finns till och hundratals människor har jobb. Man ska inte premiera eller ge stöd åt människor som trycker ner och behandlar andra människor respektlöst. Man ska däremot, givetvis, bekräfta att det finns massor av bra personal som jobbar och sliter med svåra uppdrag och som, på grund av dåliga arbetskamrater, oförskyllt hamnar i skottgluggen. De behöver stöd och uppmuntran för att orka fortsätta, det är dem man ska koncentrera sig på, inte rötäggen!

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: