• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Ring P1 ett folkligt program med en icke-folkälskande programledare

SR logoJag lyssnar ibland på programmet Ring P1 på förmiddagarna. Det är tyvärr inget nöje när en person som heter Täppas Fogelberg är programledare och ringa P1 skulle jag aldrig göra när han sitter och tar emot samtalen.

Den här mannen har en kylig, nästintill avståndstagande och otrevlig attityd mot dem som ringer, han raljerar ofta ganska hånfullt och hugger av folks meningar på ett sätt som gör att man också som lyssnare blir illa till mods. Det kan vara riktigt obehagligt att lyssna på (jag vet: det finns en avstängningsknapp och jag använder den också ofta!) och jag förstår inte varför Sveriges Radio låter den här mannen fortsätta att ha direktkontakt med lyssnare. Jag förstår inte heller att någon alls vill ringa in till det här "folkliga" programmet när en så översittaraktig och, som det verkar, bitter person sitter i den andra luren. Kanske tror varje uppringare att just han eller hon inte ska drabbas av spydigheter eller föraktfullt beteende. Men det är få som klarar sig igenom ett helt samtal utan att drabbas alls. Jag har nu lyssnat många gånger på denne Täppas Fogelberg och motstått impulsen att stänga av just för att "ge honom en chans" aoch inte döma efter bara något eller några få program.

Synd att man valt en så icke-passande programledare för Ring P1! Idén om att "folket" ska få komma till tals är ju väldigt bra men om programledaren beter sig hänsynslöst och inte sällan kommer med rena otidigheter och ofta mycket klumpiga påpekanden så faller ju idén om ett "folkets forum" och blir i stället Täppas Fogelbergs dito. Och det var väl inte meningen?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: