• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Sauli Niinistö – arbetarnas president

Sauli NiinistöSauli Niinistö
Foto: Sauli Niinistös valkampanjsajt

 min lilla titt på presidentkandidaterna (som började med Tarja Halonen, nedan), har jag nu kommit till Sauli Niinistö, samlingspartiet (som på ett ungefär motsvarar moderaterna i Sverige).

På en annan bild sin valsida än den jag valt här tittar Niinistö fram till hälften, och han gör det från höger. Han definierar sig som:

"Arbetarnas president" och det främsta budskapet är:

"Genom arbete förblir Finland en välfärdsstat, även för dem som redan gjort sin insats eller inte förmår arbeta."

I en videosnutt som finns på hans valsajt under rubriken: "Sauli Niinistö, hur ser ni på finlandssvenskarnas roll i det finska samhället" talar Niinistö sig varm (på svenska!) för finlandssvenskarna. Han säger ungefär så här, att han märkte under det år Finland gick med i EU och han var finansminister att:

"det var mycket ofta som finlandssvenskarna i administrationen gick några steg framför alla andra. Finlandssvenskarna har ju en förmåga att spela (agera) internationellt. De är bättre än finländarna och bättre än svenskarna. Historien har hjälpt dem att förstå att man måste ha förmåga att titta åt alla håll och hur man ska agera när man är ett litet land. Jag tror att de har varit viktiga och jag är säker på att vi behöver deras kunskaper i framtiden också."

Här kan man beställa den officiella Niinistö-signalen till sin mobil. Den låter så här, uppläst av en manlig röst (Niinistö själv…): "Niinistö, Niiinistö Niinistö". Kort paus. Niinistö, Niinistö, Niinistö". Det går bra att lyssna på den först, innan man betalar 1.30 € för den. Klicka på "Kuuntele"!

De finska presidentkandidaternas kreativitet verkar inte ha några gränser: Tarja-lotten och Niinistö-signalen, de går inte av för hackor! "Göran-lotten" och "Fredrik-signalen" kanske blir stora hits i den kommande valrörelsen i Sverige om de tar efter de finska politikerna, vem vet!

Niinistö t-shirtNiinisto?-armbandInlines pinProdukter på Sauli Niinistös valkampanjsajt

För att inte tala om "den officiella Niinistö-t-shirten" som ser ut så här och kan beställas här för endast 18 €! Eller, om man föredrar ett ljusblått Niinistö-armband för 40 € eller en inlines-pin (Niinistö är en hängiven inlines-åkare) för 50 € så går det bra att beställa från samma adress. Vill man inte beställa några av dessa – eller andra –  kampanjprodukter men ändå stödja Niinistös kandidatur, kan man här se hur man ska göra för att skicka 2 € via sms  till ett glas saft åt Sauli. Tycker man att han är värd en latte så sms:ar man 3 € och vill man bre på ordentligt så får Sauli en öl om man sms:ar 4 €!

För den som kanske inte vill eller kan stödja Sauli Niinistö ekoonomiskt finns möjligheten att ladda ner "Super-Saulis" skärmsläckare som ser ut så här. Det står "Lataa työväen näytönsäästäjä", vilket betyder: "Ladda ner arbetarnas skärmsläckare".
Skärmsläckare NiinistöBild från Sauli Niinistös valkampanjsajt

Sist men inte minst (!) så kan man här på svenska ta del av svaren på frågan: "Varför Niinistö?"

Om Tarja Halonens kampanjprodukter kan man läsa nedan…

Citera gärna från min blogg men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: