• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

Vickys Livs, Trettondagsafton

Affe 5 januariAffe
Foto: Merit Wager

Affe och Ingrid jobbar. Klockan är ca 15 på fredag, Trettondagsafton 2006, och det är rätt mycket kunder i butiken. Ingrid pysslar med något, jag tror hon märker varor i utrymmet bakom skynket. Affe är i sitt esse bakom disken och ropar: "Kassa åtta!" och "Nummer 29!" så det står härliga till (det finns bara två kassor och absolut inga nummerlappar så en del nya kunder blir lite förvirrade).

Jag plockar åt mig tidiningar och två grekiska nougatstänger och en burk fylld paprika "Made in Estonia". Så tar jag mig en espresso och en kanelbulle och pratar lite med Marian Gräns som kommer in och storhandlar.  Hon vill förstås gärna ha "Vickys Livs – The Movie" på dvd (läs mer här), hon medverkar ju också i den själv.

Arne 5 januariArne
Foto: Merit Wager

Och så kommer Arne. Han ser frusen ut, har på sig mössan ut och in och på händerna har han – ett par raggsockor! Arne menar att det är någon som har tvingat på honom dem på händerna. Det kanske inte riktigt stämmer överens med verkligheten… Hur som helst så hittar jag hans handskar i hans fickor och byter dem mot sockorna. Och vände tillbaka mössan så den satt rätt. "Men jag har i alla fall den här", säger Arne och drog fram munspelet ur fickan. "Det kan jag spela på". Men han vill inte spela just nu, han vill bara att hans dotter ska komma. Så Affe och jag ringer till dottern och lämnar ett meddelande på hennes telefonsvarare och ber hene ringa till Vickys. När jag går någon timme senare så har hon inte ringt. Arne sitter på pallen bakom disken och vilar benen.

Vickys gosskörVickys gosskör, cd-omslag
Foto: Merit Wager

Vickys gosskör ljuder hela tiden i högtalarna eftersom Affe och grabbarna har fixat en cd med en inspelning av programmet i P5 där den här eminenta kören medverkade (läs mer här). Ett skyltex av cd:n tronar på hyllan i fönstret, lutad mot några krukor basilika. Och Affe berättar att gosskören övar igen på måndag kväll, de har en ny låt. Det ska bli kul att höra den nya när den är färdiginövad. Då har Vickys gosskör två låtar på repertoaren!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: