• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  januari 2006
  M T O T F L S
   1
  2345678
  9101112131415
  16171819202122
  23242526272829
  3031  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Kristallkuleskådare på MIG

Migrationsverket logoHar handläggare på Migrationsverket (MIG) skaffat nya arbetsredskap? Ingår kristallkula i arsenalen? Man kan undra efter att i Expressen idag ha läst att Fateme Khavari, mamma till den mördade, 20-årige Abbas Rezai, inte får komma till sin sons begravning och för att delta i rättegången mot sonens mördare. Så här säger handläggaren Barbro Axelsson vid MIG om beslutet att vägra den förtvivlade mamman visum till Sverige:

" Det är uppenbart att de skulle komma hit för att söka uppehållstillstånd och då beviljar vi inte visering, Varför skulle det vara nödvändigt för dem att komma hit? Vad skulle de göra här om det inte var för att försöka få stanna? Begravningen kan ordnas genom polisen och Afghanistans ambassad."

Barbro Axelsson har tydligen
1) en egen kristallkula
och
2) ingen som helst förmåga till empati

Jag vill veta var de där kristallkulorna finns som man kan skåda in i och veta exakt hur människor kommer att agera! Jag vill också veta om Barbro Axelsson har barn och  vad hon skulle tycka om hennes barn mördats i främmande land och hon av en kristallkuleskådande handläggare nekades närvara vid sitt barns begravning och vid rättegången mot hennes barns mördare!

Lär de sig aldrig något på MIG? Hur mycket måste det storma, hur många måste kritisera och skälla, hur många "sökandeombudsmän" och etiska råd måste tillsättas innan en förändring av attityder sker?

Citera gärna men ange källan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: