• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Syrianska regeringen?

I TV4 Nyheternas 22-sändning den 5 februari talade Sveriges utrikesminister Laila Freivalds om "den syrianska regeringen".

Någon sådan regering finns överhuvudtaget inte i hela världen. Det är bland annat därför vi har så många syrianer (även kallade "assyrier" i Sverige. Borde man inte kunna kräva att utrikesministern – vis av Phuket-blundern, om inte annat – använder korrekt nationalitetsbeteckning? Det heter "syrier", om man menar medborgarna i landet Syrien. Säger man "syrianer" (även kallade "assyrier"), som hon gör, då handlar det om de kristna människor som är spridda över hela världen och som dessutom alltså är en av de större minoriteterna i Sverige. Känner utrikesministern till dem? De är kristna och många av dem bor i Södertälje där de är mycket aktiva i samhällslivet, har en egen världstäckande tv-kanal (Suroyo-tv) samt ett eget fotbollslag, Assyriska. Och Assyriska riksförbundet som är religiöst och partipolitiskt obundet (bildat 1977) arbetar för  att Sverige och FN ska ge assyrierna minoritetsstatus. Det kan Laila Freivalds läsa om här, på deras hemsida. Och här finns Bethnarin kulturförening i Botkyrka.

Laila Freivalds har ju förresten en assyrier/syrian i sin egen regering! Dock ingen syrier…

Syriens flaggaAssyriska flaggan Flaggan till vänster är den syriska och den till höger är den assyriska/syrianska

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: