• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Friskolor är bra för Sverige

Allt, precis allt, som kan göras för att höja kunskapsnivån för grundskoleelever i Sverige måste göras! Det måste göras utan ideologiska bak- eller framtankar, det måste göras för barnens och ungdomarnas skull och för landets.

Alla kan inte lära sig samma saker/lika mycket på lika lång tid och på samma sätt. Det förstår de som inte låtit hjärnorna stelna i partipolitiska spår. Friskolor är öppna för alla, precis som de kommunala skolorna. Det är bra att föräldrar tar ansvar för sina barns skolgång och utbildning genom att aktivt välja skola. Det tvingar dem att sätta sig in i vad olika skolor har att erbjuda och försöka hitta skolor som motsvarar deras förväntningar vad gäller den viktiga miljö där deras barn ska vistas hela dagarna under många år.

Föräldrar är olika, liksom barn. Om det finns flera alternativ att välja bland så gynnar det alla i samhället och det gynnar landet Sverige på lång sikt. För så mycket vet vi som att friskolor – och kommunala skolor – som aktivt väljs av föräldrar, får gott rykte, skärper sig ytterligare för att behålla det goda ryktet och får då ännu fler elever som är intresserade av att gå där. Sådana skolor drar också till sig engagerade och entusiastiska lärare och klimatet blir positivt och inlärningen för eleverna blir både roligare och mer givande.

Tack och lov har nu mp sällat sig till den politiska del i riksdagen som stödjer möjligheten för olika skolor att finnas och öka. Det gör att svenska barn kanske så småningom kan ha en chans att komma lite högre upp på listan över skolresultat i ca 40 OECD-länder, där Finland ligger i topp och Sverige för närvarande ligger någonstans efter de första tjugo andra länderna. Det är långt dit ännu, men fler friskolor som kanske sporrar kommunala skolor när de utsätts för konkurrens, är absolut ett rätt steg i den riktningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: