
75 procent av de vuxna amerikanerna äter sin middag hemma men endast 33 procent av dem lagar maten själva. Majoriteten äter take away-mat; kinesisk, italiensk eller någon annan typ. Det är vanligare att människor hämtar mat och tar med sig hem än att de äter den på restaurangerna.
År 2005 åt genomsnittsamerikanen 80 måltider på restaurang, 18 procent färre än tjugo år tidigare, 1985. Under samma tid ökade antalet take-away-måltider med 72 procent till 57 måltider per år. 42 procent av alla vuxna köper också hämtmat i snabbköp varje månad – en 12 procentig ökning under de två senaste åren.
Mattrender i USA:
- Kockarna på 4 av 10 restaurangkedjor tror att portionsstorlekar kommer att bli en jättetrend.
- Fler än 3 av 10 tror att "tröstmat" som köttfärslimpa, makaroner och ost och stek kommer att bli inne.
- Kaffe är nr 1 till frukost. Hela 53 procent av allla amerikaner börjar dagen med en kopp kaffe.
- Grönsakskonsumtionen har minskat med 2 procent.
- Färsk frukt är numera det främsta mellanmålet för barn mellan 2 och 12 år.
Filed under: Allmänt |
Kommentera