• Kategorier

 • Arkiv från 5 maj 2005

 • Kalender

  februari 2006
  M T O T F L S
   12345
  6789101112
  13141516171819
  20212223242526
  2728  
 • free counters
 • wordpress visitor counter
 • RSS Merit Wager

  • Utan rubrik lördag, 6 juni, 2020
     Sedan den 5 maj 2005 har jag ideellt granskat, redovisat, översatt, kommenterat och publicerat ofta unikt material, särskilt miggornas rapportering. Om ni uppskattar texterna, informationen, rapporterna, kommentarerna, stöd gärna via Subscribe med 1 krona om dagen = 30 kronor i månaden, eller med valfritt belopp via Donate, Swish eller Bankgiro.  Alla bidr […]

Hur tänker moderaterna (2)?

Den 25 februari skrev jag ett inlägg under rubriken: ”Hur tänker moderaterna?”. Det finns här

Idag förklarar moderaternas Sven Otto Littorin i Ekot varför Reinfeldt till slut bestämde sig för polisanmälan:

”Det finns två skäl. Det första är att vi vill gå till botten med den här historien och hitta sanningen. Det är omständigheterna som är polisanmälda och inte någon enskild person. Det andra skälet är att Fredrik Reinfeldt själv brukar säga att det är viktigt att brottsoffer anmäler och har en tilltro till rättssystemet. Då måste han ju själv leva efter det.”

I mitt förra inlägg förklarade jag varför Reinfeldt, självklart, måste polisanmäla den person som förtalat honom. Men det verkar nu som om moderaterna inte polisanmäler av rätt orsak, eller att deras tankegångar är lite vaga och grumliga kring detta. När Sven Otto Littorin säger att det är för att ”vi vill gå till botten med den här historien och hitta sanningen”, så är det givetvis bra. Men det kan ingalunda vara huvudorsaken för en polisanmälan eftersom här ju redan finns ett troligt förtalsbrott och en person som offentligt erkänt att det var han som begick det. Så det finns inget oklart alls i just den delen. Det enda som ännu är oklart, innan saken prövats rättsligt, är huruvida en domstol betraktar de falska mejlen med sina förfalskade påhopp som just ”förtal”. Att sedan kanske också annat kommer fram i sammanhanget är naturligtvis bra, men det kan inte vara huvudsaken vid en polisanmälan av en enskild person!

Littorin säger också att ”Fredrik Reinfeldt själv brukar säga att det är viktigt att brottsoffer anmäler och har en tilltro till rättssystemet. Då måste han ju själv leva efter det”. Det är precis vad jag skrev i mitt inlägg redan den 25 februari. Och det är det skälet som är det viktiga i hela historien, inget annat.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: